De 8 groei-drivers voor advocaten, accountants en consultants

“Groei is in de advocatuur, consultancy en accountancy afhankelijk van meerdere, onderling samenhangende factoren. Trucjes werken daarom hooguit op korte termijn. 

Wat wél werkt is een integrale, professionele en systematische aanpak waarin fee earners, bestuur/directie, marketing, business development, HR en IT elkaar versterken.”

Professionalisering van marketing en business development

Structurele groei als zakelijke dienstverlener

Ooit waren persoonlijke relaties, ondersteund met een paar folders en seminars, voldoende voor accountants, consultants en advocaten om aan interessante klanten en opdrachten te komen. Die tijd is voorbij. De grote kantoren hebben dat begrepen en werken hard aan het professionaliseren van marketing en business development. Veel kleinere kantoren denken – of hopen – nog dat veranderende klantverwachtingen hen niet zullen raken.

Betekent dit dat een nieuwe website nu de weg is naar winstgevende groei? Of LinkedIn? Content-marketing dan?

Alle veelbelovende blogs over DE sleutel tot succes ten spijt, is het antwoord: NEE. Digitalisering is ook in de zakelijke dienstverlening uiterst belangrijk, maar in deze sector gaat het nog steeds op de eerste plaats om mensen. En zelfs 's werelds beste marketing- en salesprofessional zal falen als de ‘fee earners’ niet meedoen. Kwaliteit van dienstverlening is daarbij een absolute voorwaarde.

Mijn conclusie: er is niet één tovermiddel voor structureel meer groei. Wat wél werkt, is een integrale, systematische aanpak waarin fee earners, bestuur en staf, marketing, business development, HR en IT, online en offline, ‘outbound’ en ‘inbound’, elkaar versterken.

8 groei-drivers

Vanuit deze visie, kom ik tot acht ‘drivers’ die op lange termijn bepalend zijn voor de groei van zakelijke dienstverleners. Hoe beter deze drivers zijn ingevuld en hoe beter deze op elkaar zijn afgestemd, hoe beter de resultaten.

De 8 groei-drivers voor accountants consultants en advocaten
De 8 groei-drivers voor accountants consultants en advocaten

Zonder klanten geen groei, en zonder sales en acquisitie geen klanten. In de zakelijke dienstverlening zijn de kwaliteit van je relaties en hoe bekend en sterk je merk is, sterk bepalend voor de effectiviteit van sales en acquisitie-inspanningen.

Daarmee zijn de vier primaire groei-drivers compleet. Echter, hun effectiviteit wordt bepaald door vier ondersteunende groeifactoren. Zo is een heldere en onderscheidende propositie noodzakelijk om een sterk merk te bouwen. En heb je gedreven en commercieel vaardige mensen nodig om succesvol te zijn in sales.

Meer weten?

Download kosteloos de whitepaper 'De 8 groei-drivers voor accountants, consultants en advocaten' voor meer over structureel groeien.

Heb je vragen of opmerkingen, of wil je van gedachten wisselen over groei bij jouw organisatie? Neem gerust contact op!

Contact

Wilt u van gedachten wisselen over uw situatie of bent u benieuwd wat 4Future voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Rob Meijers (e-mail: rob.meijers@4future.com), telefoon 06-3760 1217).

Rob Meijers, Interim Marketing & Communicatie Manager en Adviseur, 4Future