Skip to content

Advies

4Future beschikt over ervaren professionals die niet alleen veel marketing, business development en HR expertise hebben, maar ook veel ervaring in het bedrijfsleven, van operationeel tot directieniveau.

Onze ervaren marketing, business development en/of HR professionals kunnen de directie, het bestuur of degene die bij de klant verantwoordelijk is voor marketing of business development, adviseren en ondersteunen op commercieel gebied.

Door met name digitalisering zijn de verwachtingen van klanten totaal veranderd. Veel organisaties hebben echter traditioneel opgeleide marketeers en business developers, waardoor hun aanpak vaak niet meer aansluit bij wat klanten van vandaag en morgen verwachten.

Wij adviseren met name op de volgende gebieden:

Marketing en business development advies

Groei en verbeteren commercieel resultaat

"Goede professionals aantrekken en behouden

Vergroten commerciële effectiviteit professionals

Verbeteren van de marketing en business development aanpak

Commerciële resultaatgebieden voor zakelijke dienstverleners

Als wij klanten adviseren, bekijken wij hun commerciële situatie en uitdagingen aan de hand van ons model van de 'Commerciële resultaatgebieden voor zakelijke dienstverleners'. Wij hebben dit model op basis van uitgebreid onderzoek en eigen ervaringen ontwikkeld om inzicht te geven in gebieden die bepalend zijn voor het commerciële succes van accountants, adviesbureaus en advocatenkantoren.

8 pijlers onder het commercieel resultaat van zakelijke dienstverleners

Advies over de marketing en business development aanpak

​De strategische marketing en business development analyse geeft binnen enkele weken inzicht geeft in de huidige situatie en kansen per marketing- en business development gebied (zie figuur). Dit geeft een uitstekend van de sterke en verbeterpunten in de huidige aanpak, en de prioriteiten om de effectiviteit van marketing en business development te vergroten.

​Binnen enkele weken is er helderheid over wat goed werkt, wat beter kan en hoe. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Waar staat het merk voor?
  • Op welke product/markt-combinaties focussen we? Hoe stemmen we offline en online beter op elkaar af?
  • Hoe professionaliseren we onze business development aanpak?
  • Hoe maken we effectiever gebruik van social media?
  • Et cetera
Strategische marketing en business development scan

Neem contact op om te bespreken hoe wij uw marketing- of business development aanpak kunnen helpen verbeteren voor structurele, winstgevende groei.