The Black Box bij partnerbenoemingen

The Black Box bij partner benoemingen

Diederik Gosewehr (HR adviseur bij 4Future) en Scipio van der Stoel (headhunter bij ZumpolleVanderStoel) spraken met LegalBusinessWorld over partnerbenoemingen in de advocatuur. Binnen de advocatuur wordt vaak geklaagd over het gebrek aan transparantie over partner benoemingen. Welke criteria zijn bepalend? Hoe lang duurt het traject?

Veel kantoren kennen een black box waarin partnership de beloning is voor hard werken, waar vooral de zittende partners beter van worden. De nieuwe generatie vindt dit niet acceptabel. Zij kiezen daardoor steeds vaker voor alternatieven, zoals een eigen kantoor of een juridische functie bij een bedrijf.

​Kantoren die een gezonde toekomst willen waarborgen, moeten daarom hun partner benoemingsproces onder de loep nemen en durven aanpassen.

Lees meer in het artikel in LegalBusinessWorld.

Wilt u van gedachten wisselen over benoemingen binnen uw kantoor? Neem dan contact op met Diederik Gosewehr.

Deel dit artikel

Over Diederik Gosewehr

Diederik heeft zo'n 20 jaar ervaring in professionele (partner)organisaties in de zakelijke en financiële dienstverlening. Zo was hij onder meer (interim) HR directeur bij DLA Piper, PKF Wallast, Mazars, Houthoff en Ernst & Young. Hij houdt zich bezig met de basisvoorwaarden voor professioneel HRM-beleid. Maar ook met nieuwe koersen voor de organisatie, met cultuur, talentontwikkeling en leiderschap. Diederik brengt verandering. Het begint allemaal met leiderschap, maar vertrouwen, ruimte en steun zijn even belangrijke voorwaarden voor succes.