Meer resultaat uit marketing en business development acties

Wij horen vaak van consultants, advocaten en accountants dat zij meer resultaat uit marketing en business development-acties zouden wilen zien. Zij vertellen bijvoorbeeld:

  • Onze organisatie heeft de afgelopen tijd nieuwe marketingacties ingezet, maar de resultaten vallen tegen;
  • Marketing is leuk, maar ons echte probleem is dat we te weinig mensen hebben. Kan marketing daar niets voor doen?
  • Wij praten veel over business development, maar eigenlijk doet iedereen maar wat. We hebben niet echt een strategie;
  • Ik hoor veel over nieuwe marketingtechnieken en concurrenten zitten niet stil. Ik denk dat onze aanpak beter kan en moet;
  • Onze professionals opereren commercieel allemaal op hun eigen manier, we zijn naar buiten toe niet echt één team;
  • Wij hebben veel goede intenties, maar de uitvoering komt niet van de grond omdat iedereen druk is en de klant voor gaat.
Inbound marketing

Bepalen verbeteringen

Om te bepalen hoe de effectiviteit van marketing en business development kan worden vergroot, kijken we eerst naar de huidige aanpak: welke acties zijn de afgelopen periode gedaan, wat was het resultaat en waarom?

Het is belangrijk om ook naar de rest van de organisatie en de omgeving te kijken. We bepalen daarom ook verbetermogelijkheden vanuit de groei-drivers voor accountants, consultants en advocaten.

Voorbeelden van marketing- en business development-instrumenten
Voorbeelden van marketing- en business development-instrumenten

Het resultaat

Na enkele gesprekken met vertegenwoordigers van de klant en desk research, volgt een workshop. Hierbij rapporteren wij over onze bevindingen en bepalen we samen prioriteiten en acties.

Vanzelfsprekend kan 4Future de implementatie van verbeteracties ondersteunen. Bijvoorbeeld als adviseur, als interim-manager basis of op basis een abonnement. Ook kunnen wij een of meer specifieke projecten oppakken.

Verbinden van marketing en sales
Verbinden van marketing en sales

Contact

Wilt u van gedachten wisselen over uw situatie of bent u benieuwd wat 4Future voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Rob Meijers (e-mail: rob.meijers@4future.com), telefoon 06-3760 1217).

Rob Meijers, Senior Marketing & Business Development Professional 4Future