Skip to content

Goede professionals aantrekken en behouden

Steeds meer zakelijke dienstverleners worden in hun groei geremd door een tekort aan goede mensen. De concurrentie op de arbeidsmarkt is hevig en zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Bestuurders en directies vragen zich af: hoe trekken wij goede mensen aan?

Minstens zo belangrijk zijn de vragen: hoe behouden we ze vervolgens? En hoe motiveren we hen en zorgen we dat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen? En hoe nemen wij afscheid van mensen?

4Future kan helpen, bijvoorbeeld met de inzet van een HR-specialist en door arbeidsmarktcommunicatie te professionaliseren, naadloos afgestemd op de aanpak van marketing en HR. Ook kunnen we met de People 4Future scan snel verbetermogelijkheden op people-gebied identificeren.

Professionals vergaderen

Hoe win je de 'war for talent'?

Nu de klantvraag toeneemt terwijl de beschikbaarheid van goede professionals afneemt, zetten zakelijke dienstverleners zwaar in op recruitment en de inzet van werving- en selectiebureaus en headhunters. Daar is helemaal niets mis mee, zolang er minstens zoveel energie wordt gestoken in het behouden en ontwikkelen van mensen. Anders is het immers dweilen met de kraan open! Bovendien raken de vijvers van de search-bureaus snel leger.

Onze toegevoegde waarde is dat wij naar het totale plaatje kijken, van de propositie voor de arbeidsmarkt ('EVP') tot en met hoe afscheid wordt genomen. Waar gewenst werken we daarbij samen met gespecialiseerde recruitment-, search- of headhunting-bureaus.

Aantrekken en behouden van goede professionals

People 4Future scan

4Future heeft een online scan ontwikkeld waarmee we aan de hand van 21 vragen eenvoudig en snel kunnen bepalen op welke gebieden u zich het beste kunt richten om tot een verbetering op people-gebied te komen. Door de scan te laten invullen door een steekproef vanuit zowel bestuur of directie als professionals, wordt haarfijn duidelijk waarop u moet focussen om effectiever goede professionals aan te trekken, behouden en ontwikkelen.

Als minimaal 5 mensen van uw organisatie de scan invullen, dan ontvangt u van ons kosteloos een analyse en advies over speerpunten voor uw organisatie ten aanzien van het aantrekken, behouden en ontwikkelen van professionals!

Meer weten?

​Hebt u vragen over onze People-dienstverlening, neem dan contact op met Diederik Gosewehr. ​Hij heeft uitgebreide ervaring als eindverantwoordelijk HR-professional in accountants-, advies- en advocatenkantoren.