Skip to content

Meer resultaat uit marketing en business development acties

Herkent u zich in een van de volgende situaties?

  • Onze organisatie heeft de afgelopen tijd nieuwe marketingacties ingezet, maar de resultaten vallen tegen;
  • Wij praten veel over business development, maar eigenlijk doet iedereen maar wat, we hebben niet echt een strategie.
  • Ik hoor veel over nieuwe marketingtechnieken en concurrenten zitten niet stil. We hebben behoefte aan de kritische, onafhankelijke blik van ervaren experts die met praktische adviezen komen;
  • Onze professionals opereren commercieel allemaal op hun eigen manier, er is naar buiten toe niet echt sprake van één team.
  • Wij willen marketing professionaliseren, maar om succes te boeken moet eerst duidelijk zijn waar we voor staan en naar toe willen.​
Inbound marketing

Neem bij zulke vragen vrijblijvend contact op met 4Future. Onze professionals hebben veel ervaring op vrijwel alle marketing, business development en HR-gebieden, onder meer binnen de consultancy, advocatuur en accountancy.

​Wij kunnen u adviseren, helpen om één of meer projecten succesvol te implementeren. Vaak is het verstandig om de huidige aanpak door te lichten aan de hand van de 'Strategische marketing en business development scan'.

Strategische marketing en business development scan

Wat is het?

De strategische marketing en business development analyse geeft binnen enkele weken inzicht geeft in de huidige situatie en kansen per marketing- en business development gebied (zie figuur). Dit geeft een uitstekend van de sterke en verbeterpunten in de huidige aanpak, en de prioriteiten om de effectiviteit van marketing en business development te vergroten.

Voor wie?

Voor organisaties die meer resultaten met hun marketing- en business development activiteiten willen bereiken, of behoefte hebben aan een onafhankelijke, deskundige visie op hun aanpak en waar vooral winst te behalen is. Ook voor organisaties die aan het begin staan van hun commerciële reis, is de aanpak zeer geschikt.

Strategische marketing en business development scan
Strategische Marketing & BD scan

Hoe werkt het?

Na enkele gesprekken met vertegenwoordigers van de klant en desk research, volgt een workshop. Tijdens deze workshop bepalen we per marketinggebied de huidige situatie, prioriteiten en acties. Op basis hiervan maken we een concreet, praktisch en resultaatgericht marketing actieplan.

Desgewenst kunnen wij de implementatie en verankering van dit actieplan ondersteunen als interim of Flex professional.

Wat levert het op?

​Binnen enkele weken is er helderheid over wat goed werkt, wat beter kan en hoe. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Waar staat het merk voor?
  • Op welke product/markt-combinaties focussen we? Hoe stemmen we offline en online beter op elkaar af?
  • Hoe maken we effectiever gebruik van social media? Etcetera

Meer weten?

Wilt u meer resultaat uit uw marketinginspanningen en alleen investeren in wat écht bijdraagt aan omzetgroei? Neem contact op om te bespreken hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van uw commerciële doelen.