Diederik Gosewehr

Adviseur People Management

Diederik Gosewehr, Adviseur People Management bij 4Future

Als jurist begon Diederik Gosewehr ooit de onderhandelingen over arbeidsvoorwaardenbeleid met vakbonden. Sinds ruim 15 jaar bouwt hij zijn ervaring verder uit in professionele (partner)organisaties in de zakelijke en financiële dienstverlening. Zo was hij onder meer (interim) HR directeur bij DLA Piper, PKF Wallast, Mazars, Houthoff en Ernst & Young. Hij houdt zich bezig met de basisvoorwaarden voor professioneel HRM-beleid. Maar ook met nieuwe koersen voor de organisatie, met cultuur, talentontwikkeling en leiderschap.

Diederik brengt verandering. Hij vindt het mooi als alles goed gaat, op rolletjes loopt, maar hij wordt enthousiast als er beweging moet komen, van de organisatie en van de mensen die daar werken. Verandering is wat mensen willen, veranderd worden niet. Door het gesprek en de ontmoeting, maar ook door beleid, systemen en processen weet hij mensen in beweging te krijgen. Daarbij focust hij op wat werkt, op de dingen die echt bijdragen. Het begint allemaal met leiderschap, maar vertrouwen, ruimte en steun zijn even belangrijke voorwaarden voor succes. Én de discipline om eenmaal in gang gezette bewegingen af te maken. Dat vereist soms moed, maar vooral ook eerlijkheid als het niet gaat zoals het moest gaan.

Diederik opereert graag in en met teams, heeft zeer ruime leidinggevende ervaring, en zoekt de verbinding vooral ook via de één-op-één-ontmoeting. Hij vindt dat altijd inspirerend, vooral als het  gaat over talenten, drijfveren en persoonlijkheid. Hij is pragmatisch, een inspirator, gedreven en een tikje non-conformistisch. In zijn vrije tijd is hij op zijn racefiets in de bergen of met culinaire uitdagingen in de keuken te vinden.