Skip to content

Commercieel resultaat verbeteren

  • Blijft het aantal nieuwe klanten en opdrachten achter?
  • Zijn uw mensen te weinig commercieel?
  • ​Is uw merk te weinig bekend en onderscheidend?
  • Is de groei of het rendement per klant onvoldoende?
  • ​Staan uw tarieven steeds meer onder druk?
  • Leveren uw marketingactiviteiten weinig resultaat op?
  • Heeft u (extra) marketing en sales expertise nodig?

Dan bent u bij 4Future aan het goede adres! Onze experts op het gebied van marketing, business development en HR hebben veel ervaring met de aanpak van deze vraagstukken bij advocatenkantoren, adviesbureaus en accountantskantoren.

Commercieel resultaat verbeteren

Commerciële resultaatgebieden voor zakelijke dienstverleners

Als de groei achterblijft, is het verleidelijk om de oplossing te zoeken in een sales-actie, evenement of een nieuwe website. Echter, zulke geïsoleerde initiatieven leiden niet tot structurele verbetering.

De in de figuur weergegeven acht gebieden zijn bepalend voor het commerciële succes van accountants, adviesbureaus en advocatenkantoren.

Samenwerking tussen bestuur, praktijk en staf is cruciaal. Bij de factoren links ligt het accent bij marketing en business development, terwijl rechts de nadruk ligt op de professionals.

8 pijlers onder het commercieel resultaat van zakelijke dienstverleners
8 pijlers onder het commercieel resultaat van zakelijke dienstverleners

Voor wie?

Voor accountants, adviesbureaus en advocatenkantoren en die hun commerciële resultaten structureel willen verbeteren door hun aanpak van marketing en business development te transformeren om in te spelen op wat klanten tegenwoordig verwachten. Geen trucjes, maar een pragmatische, resultaatgerichte aanpak die gebaseerd is op ervaring in de praktijk van senior professionals.

Hoe?

Uiteraard kunnen wij Advies geven over de beste aanpak voor uw organisatie. Onze Interim management en Flex-propositie zijn ideaal om plannen op een flexibele en slimme manier uit te voeren. Heeft u iemand nodig die een belangrijk commercieel project kan implementeren? Lees dan over onze Project implementatie propositie.