Blogs en downloads

8 pijlers onder het commercieel resultaat van advocaten adviseurs en accountants

De 8 pijlers onder het commercieel resultaat van accountants, adviseurs en advocaten

Door Rob Meijers | 04-11-2018
Lees meer
Marcel Ruygvoorn en Johan Koggink (Van Benthem & Keulen)

‘Gesprek over Groei’ met Van Benthem & Keulen

Door Rob Meijers | 01-11-2018

Wat is de visie en aanpak van Van Benthem & Keulen advocaten en notariaat als het gaat om groei? Hierover spraken Johan Koggink en Marcel Ruygvoorn, respectievelijk Managing Director en Advocaat-Partner bij Van Benthem & Keulen, met Rob Meijers van 4Future.

Lees meer
Wendy Bogers (Ligo)

‘Eenvoudige toegang tot hoge kwaliteit juridische diensten voor ondernemers’

Door Rob Meijers | 30-08-2018

Gesprek over Groei’ met Wendy Bogers, oprichter van Ligo Wat is de visie en aanpak van Ligo als het gaat om groei? Hierover sprak Wendy Bogers, oprichter van Ligo, met Rob Meijers van 4Future. Dit gesprek maakt deel uit van de serie ‘Gesprek over Groei’, een initiatief van 4Future waarbij we met zakelijke dienstverleners spreken over groei.

Lees meer
Steef Visser (Visser & Visser)

“De grootste uitdaging is mensen meekrijgen in de veranderingen”

Door Rob Meijers | 06-04-2018

‘Gesprek over Groei’ met Steef Visser, partner en CEO van Visser & Visser Wat is de visie en aanpak van Visser & Visser accountants en belastingadviseurs als het gaat om groei? Hierover sprak Steef Visser, CEO van Visser & Visser, met Rob Meijers van 4Future. Dit gesprek maakt deel uit van de serie Gesprek over Groei.

Lees meer
Training pitchen en offreren

10 stappen voor een succesvolle offerte

Door Geert Van der Lande | 26-02-2018

De concurrentie in de markt neemt toe en steeds vaker moet je offerte uitbrengen om een nieuwe opdracht te winnen. Offreren is echter tijdsintensief en vaak ontbreekt een gedegen aanpak. En het slagingspercentage is vaak laag. Met dit stappen­plan verhoog je de kans op succes aanzienlijk.

Lees meer
spiegel

Lerend vermogen en feedback blijven worsteling voor accountants

Door Diederik Gosewehr | 12-02-2018

Het lerend vermogen van accountantskantoren en aandacht voor de beroepsontwikkeling zijn onvoldoende, volgens medewerkers van de kantoren zelf. Dit blijkt uit de rapportage over de Cultuurmeter van de NBA. “Cultuur” op zichzelf doet echter niets, het is veel productiever om te kijken naar gedrag(spatronen). Het gaat dan om de vraag: Mogen, moeten, kunnen en willen de medewerkers een bijdrage leveren aan een kwaliteitsgerichte cultuur?

Lees meer
Merken accountants, adviesbureaus en advocatenkantoren

Hoe bouw je een sterk merk? 10 tips voor accountants, adviesbureaus en advocaten

Door Rob Meijers | 03-02-2018

Het merk bepaalt welke mensen je kunt aantrekken, welke klanten zaken met je doen, voor welke opdrachten je in aanmerking komt. Maar hoe bouw je een sterk merk?

Lees meer
werving professionals

“Komt een vrouw bij de Hemelpoort”: over werving en de ‘war for talent’

Door Diederik Gosewehr | 10-01-2018

De ‘War for Talent’ is terug van amper weggeweest. Ook advocatenkantoren, adviesbureaus en accountantskantoren worstelen massaal met onvervulbare vacatures voor ervaren professionals. Wat kunt u hieraan doen? Zorg dat uw organisatie een geweldige plek is om te werken en vertel gewoon de waarheid u in uw arbeidsmarktcampagne of personeelsadvertentie.

Lees meer
Fou-Khan Tsang van Alfa Accountants en Adviseurs over groei

‘Gesprek over Groei’ met Fou-Khan Tsang van Alfa Accountants en Adviseurs

Door Rob Meijers | 11-10-2017

Wat is de visie en aanpak van Alfa Accountants en Adviseurs als het gaat om groei? Hierover sprak Fou-Khan Tsang, voorzitter van de Raad van Bestuur van Alfa Accountants en Adviseurs met Rob Meijers, partner bij 4Future.

Lees meer
De propositie

Een sterke propositie voor meer resultaat – 8 vragen voor accountants, adviseurs en advocaten

Door Rob Meijers | 05-10-2017

Een propositie vat samen wat je voor een klant kunt betekenen en waarom hij of zij daarvoor juist jouw kantoor moet kiezen. Niet bepaald een detail dus! Hoe helderder de propositie, hoe groter de kans dat je de juiste klanten bereikt. En hoe sterker de propositie, hoe meer klanten je aantrekt en vasthoudt. Om een sterke, heldere propositie te bepalen, hoef je slechts 8 vragen te beantwoorden. Hiermee leg je de basis voor commerciële activiteiten die leiden tot meer resultaat.

Lees meer
Relaties en netwerken

Relaties en netwerken: 5 tips voor directie/bestuur en marketing

Door Rob Meijers | 05-09-2017

Het is primair aan individuele accountants, advocaten, adviseurs of consultants om relaties te bouwen en onderhouden. Dat neemt niet weg dat de organisatie, of het kantoor, veel invloed heeft. In deze blog bespreek ik 5 tips voor bestuurders en marketeers: hoe kunnen zij individuele professionals ondersteunen op het gebied van relatiemanagement en netwerken.

Lees meer
Relatiemanagement en netwerken voor professionals

Relatiemanagement en netwerken: tips voor professionals

Door Rob Meijers | 05-07-2017

Relaties en netwerken vormen de commerciële basis voor adviseurs, accountants en advocaten. Voor effectief relatiemanagement is een rol weggelegd voor zowel de professionals als de organisatie. In deze blog bespreek ik tips voor individuele partners en medewerkers.

Lees meer