Goede professionals aantrekken

Goede accountants, advocaten of consultants aantrekken, wordt steeds moeilijker. Hierdoor worden veel organisaties in hun groei geremd door een tekort aan goede mensen. De concurrentie op de arbeidsmarkt is hevig en zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Bestuurders en directies vragen zich af: hoe trekken wij goede professionals aan? En niet minder belangrijk: hoe behouden we ze vervolgens?

Natuurlijk spelen bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden een rol bij waar professionals willen werken, maar andere factoren blijken steeds bepalender te worden. Bijvoorbeeld de sfeer die een kandidaat verwacht aan te treffen, waar de organisatie voor staat en of het een merk is om trots op te zijn. Het razendsnel toenemend aandeel van millennials onder potentiƫle kandidaten, maakt zulke factoren nog veel belangrijker.

Professionals vergaderen

Employer branding en employee advocacy

Met bijvoorbeeld arbeidsmarktcommunicatie ('employer branding') en het stimuleren en faciliteren van uw mensen om als ambassadeur actief te zijn op social media ('employee advocacy'), wordt uw organisatie meer zichtbaar en kunt u een voorkeurspositie opbouwen bij professionals. Dit maakt het veel gemakkelijker om goede mensen aan te trekken. Tegelijkertijd moet u natuurlijk zorgen dat mensen inderdaad graag bij uw organisatie werken!

Hoe wij helpen

4Future helpt bij het aantrekken van goede accountants, advocaten en consultants door ervoor te zorgen dat zij uw organisatie leren kennen en waarderen. Bijvoorbeeld door - na het bepalen van de 'Employee Value Proposition' (waarom moeten ze voor uw organisatie kiezen?) - aan de slag te gaan met arbeidsmarktcommunicatie, interne communicatie, een ambassadeursprogramma gekoppeld aan social media en een goed doordacht introductieprogramma en alumniprogramma. Vanzelfsprekend in nauwe samenwerking met bestuur/directie en HR.

Aantrekken en behouden van goede professionals
Het aantrekken en behouden van goede professionals

Contact

Wilt u van gedachten wisselen over uw situatie of bent u benieuwd wat 4Future voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Rob Meijers (e-mail: rob.meijers@4future.com), telefoon 06-3760 1217).

Rob Meijers, Senior Marketing & Business Development Professional 4Future