U bent aangemeld voor updates!

Uw aanmelding voor onze updates is in goede orde ontvangen. Hartelijk dank!

Omdat wij berichten alleen sturen aan mensen waarvoor deze specifiek relevant zijn, kan het zijn dat u langere tijd geen berichten van ons ontvangt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op.

update 4Future
Millennials

Hoe trek je Millennials aan? En wat maakt dat ze ook blijven?

Door Glenn Holster

Hoe trek je Millennials aan? En wat maakt dat ze ook blijven? Een handreiking aan bestuurders en managers die getalenteerde accountants, consultants en advocaten willen aantrekken én behouden. Lees over de 5 aspecten die Millennials het allerbelangrijkst vinden.

Pijlers onder het commercieel resultaat van adviesbureaus advocaten en accountants

De 8 pijlers onder het commercieel resultaat van accountants, adviseurs en advocaten

Door Rob Meijers

Ooit waren persoonlijke relaties, ondersteund met een paar folders en seminars, voldoende voor accountants, consultants en advocaten om aan interessante klanten en opdrachten te komen. Die tijd is voorbij. De grote kantoren hebben dat begrepen, en werken hard aan het professionaliseren van marketing en business development. Veel kleinere kantoren denken – of hopen – nog dat veranderende klantverwachtingen hen niet zullen raken.

Marcel Ruygvoorn en Johan Koggink (Van Benthem & Keulen)

‘Gesprek over Groei’ met Van Benthem & Keulen

Door Rob Meijers

Wat is de visie en aanpak van Van Benthem & Keulen advocaten en notariaat als het gaat om groei? Hierover spraken Johan Koggink en Marcel Ruygvoorn, respectievelijk Managing Director en Advocaat-Partner bij Van Benthem & Keulen, met Rob Meijers van 4Future.

Wendy Bogers (Ligo)

‘Eenvoudige toegang tot hoge kwaliteit juridische diensten voor ondernemers’

Door Rob Meijers

Gesprek over Groei’ met Wendy Bogers, oprichter van Ligo Wat is de visie en aanpak van Ligo als het gaat om groei? Hierover sprak Wendy Bogers, oprichter van Ligo, met Rob Meijers van 4Future. Dit gesprek maakt deel uit van de serie ‘Gesprek over Groei’, een initiatief van 4Future waarbij we met zakelijke dienstverleners spreken over groei.

Steef Visser (Visser & Visser)

“De grootste uitdaging is mensen meekrijgen in de veranderingen”

Door Rob Meijers

‘Gesprek over Groei’ met Steef Visser, partner en CEO van Visser & Visser Wat is de visie en aanpak van Visser & Visser accountants en belastingadviseurs als het gaat om groei? Hierover sprak Steef Visser, CEO van Visser & Visser, met Rob Meijers van 4Future. Dit gesprek maakt deel uit van de serie Gesprek over Groei.

Training pitchen en offreren

10 stappen voor een succesvolle offerte

Door Geert Van der Lande

De concurrentie in de markt neemt toe en steeds vaker moet je offerte uitbrengen om een nieuwe opdracht te winnen. Offreren is echter tijdsintensief en vaak ontbreekt een gedegen aanpak. En het slagingspercentage is vaak laag. Met dit stappen­plan verhoog je de kans op succes aanzienlijk.

Arthur van der Kroef (Van Diepen Van der Kroef advocaten)

Van Diepen Van der Kroef advocaten over wendbaarheid, transparantie en mensen

Door Rob Meijers

Wat is de visie en aanpak van Van Diepen Van der Kroef advocaten als het gaat om groei? Hierover sprak Arthur van der Kroef, partner en mede-oprichter van Van Diepen Van der Kroef advocaten, met Rob Meijers en Diederik Gosewehr van 4Future. Een gesprek over wendbaarheid, transparantie en het centraal stellen van mensen.

spiegel

Lerend vermogen en feedback blijven worsteling voor accountants

Door Diederik Gosewehr

Het lerend vermogen van accountantskantoren en aandacht voor de beroepsontwikkeling zijn onvoldoende, volgens medewerkers van de kantoren zelf. Dit blijkt uit de rapportage over de Cultuurmeter van de NBA. “Cultuur” op zichzelf doet echter niets, het is veel productiever om te kijken naar gedrag(spatronen). Het gaat dan om de vraag: Mogen, moeten, kunnen en willen de medewerkers een bijdrage leveren aan een kwaliteitsgerichte cultuur?